Wie zijn wij?

Wij zijn gospelkoor The Lighting Stars

Geschiedenis
In augustus 1972 is het allemaal begonnen. Het was in die tijd dat er heel wat gospelgroepen opgericht werden, zo ook in Ureterp. Het was een groep van 40 mensen in de leeftijd variërend van 12 tot +/- 40 jaar. Al snel hadden we onze eerste “echte” dirigent. In de Jaren 80 begon de groep vocaal te groeien, en ging het dirigentstokje over van de ene op de andere dirigent. Nu staat Mirjam van der Markt voor de groep. In 2017 vierden we alweer ons 45-jarig jubileum! En dit jaar ons 50-jarig jubileum.

Heden
Onze groep bestaat uit ongeveer 15 leden tussen de 18 en 55 jaar. De insteek van onze groep is dat je op een plezierige, blijmoedige manier met je hobby bezig bent, maar met zijn allen wel probeert een goede kwaliteit te leveren. Zingen en muziek maken doen we serieus, maar een pretje tussendoor is ook leuk. Op dit moment bestaat de groep uit 14 zangers en 1 pianist (muzikanten zijn welkom).

Vanaf 5 januari 1993 was Pier Hiemstra onze dirigent, onder zijn leiding zijn we, als een van de eerste groepen, er in geslaagd een interactief, dienstvullend programma te presenteren. We kregen de smaak te pakken en mochten al een aantal programma’s maken; Zoektocht, Andersom, Reisdoel, Zoals Nehemia, LOOK@ME, Kies Kleur, Welkom Thuis, Feest, Groeien, Hoop en op dit moment draaien we met het programma “Geloven een ABC-tje?”. In deze diensten verzorgt het koor de complete dienst zonder een predikant. Na meer dan 22 jaar heeft Pier Hiemstra het stokje overgedragen aan Gerard Talsma. Vanaf 26 augustus 2014 tot 16 mei 2018 is hij onze dirigent geweest. In 2018 heeft Mirjam van der Markt het stokje overgenomen.

Uiteraard hopen we nog vele jaren met onze zang en muziek het Evangelie te mogen verkondigen!